Kakbouter Bos

Godju, slik, been verbrand. Er stond echt nieuws in de krant. Had nog erger gekund, tien centimeter meer naar links en pissen zou een probleem geworden zijn. Wouter Bos gaat één dag vasten, doet een dag mee met de moslims tijdens hun ramadan. Zijn vastendag zal op video worden vastgelegd en worden uitgezonden.
Dit is ongewenste intimidatie, ik had beter verdiend op de vroege ochtend en het was nog beter geweest als ik in bed was blijven liggen.
Wat kan een politicus nog meer verzinnen om mijn aversie tegen politiek verder aan te wakkeren? Komt geheid vanavond bij Barend en van Dorp zijn gast-ritus uitleggen en knuffel PvdA-er Jan Mulder zal hem mooie woorden uit de bek trekken. Zo'n programma's zijn nog erger dan een herhaling van de verloren interland Nederland-Duitsland op het WK voetballen van 1974.
In alle ernst, wat stelt zo'n daad eigenlijk voor? Je mag een dag niet eten tussen zonsopgang en ondergang. Ik heb iedere week wel een ramadandag. Ben 's avonds doorgezakt, heb 's morgens zelfs nog spontaan mijn maag leeggemaakt en kan verder de hele dag geen eten, laat staan drinken, zien. Waar praten we in des hemelsnaam over? Als de zon ondergegaan is en de camera gestopt, transformeert hij waarschijnlijk tot een echte smulBOS! En gegeven het feit dat mijnheer bovendien vegetariër is, zal hij 's avonds geen broodje schaap mee mogen opscheppen maar zich moeten beperken tot schaapachtig kijken. Wat een snertvertoning, geef mij maar een stevige pot hutspot voor het slapen gaan.
En er was nog meer nieuws, zelfs goed nieuws ondanks dat het begon als slecht nieuws. In Breda probeerden twee jonge straatrovers een dame van 71 jaren te beroven. Moet je je voorstellen, dit dametje liep met een rollator over de stoep en haar boodschappentas die in het korfje lag was als prooi gedacht. Mooi niet dus. Het kranige wijfje schopte het gepeupel tegen het trottoir, schold ze uit voor alles wat lelijk was en de bandieten kozen het hazenpad.
Zo'n wijfje moet je voor de TV halen, haar verhaal laten vertellen en dat wil ik ook best nog eens in de herhaling zien. En laat kakbouter Bos in het bos gaan schoffelen want paddestoelen plukken is door onze plukzekaal regering verboden.
Shit, door het koelen met water heb ik ook nog het gevoel dat ik incontinent ben geworden.
(C)

FvdB

okt. 2005


mailbus van Frants

terug naar klets