Foetbal

Godju, foebal is ook niet meer wat het geweest is. In onze tijd was het Nederlands elftal nog een echte Nederlandse club, elf gemeniede leeuwen. Nu duiken er knapies op van wie ik me de naam moet laten voorspreken, omdat ik denk dat er een reclame slogan op hun rug staat. Hayke heeft me uitgelegd dat het de naam van hun bank is met hun banknummer. Komt omdat ze miljonair zijn, als je geen rijkaard bent kom je niet in de opstelling opgesteld, basta! Voetbal is geld en geld moet blijven rollen, net als de bal. Iedere schop tegen de bal is tegenwoordig meer dan duizend daalders waard. Vroeger kostte een schot door de ruit je een week zakgeld. Trouwens, vroeger waren er ook geen vrouwen bij het foebalkijken.
Het zal niemand verwonderen, als vrouwen zich tijdens het kijken met foeballen gaan bemoeien de normen vervagen. De buitenspelval wordt verwisseld met vreemdgaan, een binnenspeler wordt gedacht als en phallussymbool, hands is niet uit te leggen. Dat een corner een hoekschop is en dat die niet altijd van dezelfde plek genomen wordt, een erge vergissing onzerzijds. Dat alleen een net in de doelen hangt en niet op het middenveld staat, zoals bij tennis, is ook een moeilijk te begrijpen fenomeen. Een terugspeelbal op de kieper wordt gezien als een gemiste kans voor open doel.
Vrouwen zijn heel anders dan wij mannen. Jij zult vrouwen nooit met een kratje pils zien sjouwen. Nee, gebruiken een pale sherry voor een droge keel. Ik zeg altijd zo, tussen de palen hoort een vent met ballen want anders gaan de supporters balen.
Vrouwen hebben ook altijd wat te zaniken. Vaak zelfs over de beste vriend van hun vriend of man. Dan geef je toch wel blijk van weinig mensenkennis. Jij neemt gewoon geen vriend als je zijn vriend niet moet.
Ik ken vrouwen die huilen als ze in de film de moeder van Bambi zien sterven, maar het einde van de terminator laat ze steenkoud.
Vrouwen kunnen niet vergeten wat hun man jaren geleden geleden ooit gezegd heeft, maar zijn wel mooi alles kwijt wat hij juist zei.
Vrouwen beschouwen alles wat hun plicht is als offer. Wij mannen doen dat vaak met plezier.
En waarom moeten vrouwen als het hard gespeeld wordt, altijd zonodig knuffelen?
Heb je ooit van een kerel gehoord met cellulitis?
Vrouwen leven wel langer dan wij mannen en dat siert ze. Ze zetten bloemen op onze graven.
(C)

FvdB

okt. 2005


mailbus van Frants

terug naar klets