Heleen en Rob

Vroeger, toen de tijd nog te voet ging en de pastoor op een damesfiets verdwaalde schaapjes aanreed, was nieuws zelfs nog nog nieuws als je het las.
Nu in deze tijd van snelle TGV's die zelden op tijd zijn, is nieuws geen nieuws meer omdat het je het al gezien hebt voor het gebeurde.
Als je dus nu iets nieuws hoort kun je hooguit je schouders ophalen, het moest een keer gebeuren en het is dus gebeurd. Punt aan de lat en verder naar het volgende item. Een item is een nieuw woord voor een oud ding.
Van een hot item deed de Telegraaf gisteren kontjes toen ze schreef dat Heleen van Rooyen naakt in de Playboy gaat staan, zitten of liggen rond de kerst. Dat is al jaren bekend alleen was de marktwaarde van Heleen altijd twijfelachtig. Want zeg zelf, wie kijkt nog plaatjes in de Playboy ? Hooguit seniele oudjes in het bejaardenhuis, die zo'n bunny aan hun knuffel doet denken.
Nee jongen, een echte man jat zijn porno in Noorwegen ! Gaat voor sex uit het vuistje royaal op de vuist. De marechaussee stelt een onderzoek in en de uitslag is dus ook al geen nieuws meer.
Vroeger toen er nog particulier verzekerden en anderen waren, lag bij ons in het dorp de Playboy in de wachtkamer van het particulier verzekerden spreekuur. Dat was maar een keertje in de week. De rest van de week lag er een oude Asterix. Die bleef zo lang liggen tot de dokter het recept van de druide niet meer kon overschrijven.
Vroeger had je ook maar twee kwalen. Dodelijke en niet dodelijke. Aan de dodelijke kon de dokter niks doen en aan de ondodelijke deed hij niets, want dat ging vanzelf over.
Moet je tegenwoordig komen. Je gaat kerngezond voor een keurinkje en komt doodziek uit een kettingreactie. Bloedprikken, lab, röntgenfoto, echo, specialist, fysiotherapeut, alternatieve onzin en je moet er maar mee leren leven.
Het kan nog erger. Die Ton, die man van Heleen dus, komt naast haar staan, zitten liggen in de Playboy rond de kerst. Godju, ik herinner me vorig jaar nog. Toen dreigde Vanessa met een soortgelijke gruwel. Gelukkig is dat toen door de kinderbescherming voorkomen.
Als die Heleen echte ballen had, zou ze nu met die Rob Ouwekerk gaan optreden. Dat zou echt nieuws zijn, maar met die afgezaagde Ton. Ik hoop dat Sinterklaas het ons verhoede.
Nee, natuurlijk koop ik geen Plaboy, maar je zult toch minstens om die tijd drie maanden het land uit moeten gaan om er niet mee geconfronteerd te worden. Kranten als de Teledinges, het blad voor de Teletubbies, Albert Verlinde, SBS 6 t/m 10. Talpa, Achter het Nieuws, het Jeugdjournaal, het weerbericht, iedereen zal zijn graantje meepikken en er zijn gram op laten schijnen.
Het nieuws als peepshow, dat is nu heel anders dan vroeger.
(C)

FvdB

okt. 2006


mailbus van Frants

terug naar klets