Erg of erger

Het was geen beste dag gisteren. Zo was bij de Aldi bijvoorbeeld alleen maar gereedschap in de aanbieding.
Ik heb een hekel aan gereedschap, eenmaal gereedschap aangeschaft en je komt nooit meer gereed. Want sinds de ambachtsschool is afgeschaft vind je ook geen vakman meer. Tegenwoordig heet dat klussen en een klusser is een manager en een manager is iemand die overal verstand van heeft behalve van zijn vak.
Het is eigenlijk erg.
Wat zou erger zijn ? Nederland verliest zonder van Gaal en met Guus ?
Nog erger, Guus vergaalt ons de avond !
Het is binnnenkort ook dierendag, dat wil zeggen je doet iets extra's voor je kat of hond.
Maurice de Hond, die heeft zelf geen hond, maar die onderzoekt wel dingen waarvoor geen hond interesse heeft. Komt natuurlijk omdat hij vroeger geen vak heeft geleerd. Nou heeft die Maurice steekproeven gedaan op hondenbezitters en geconcludeerd dat voor de aanschaf van een kanis een examen moet worden afgelegd. Dat zou dan moeten bij een Centraal Bureau van Honden- en Kattenlijders.
Als je echter in België een struisvogel koopt kun je die hier in Nederland zijn kop niet in de verontreinigde bodem laten steken. Je kunt daarvoor een vulling van de kattenbak gebruiken.
Het kan nog erger !
In de Efeling was Roodkapje ontvoerd. Er was aangifte gedaan en de pliesie zei dat er vooralsnog geen ontsnapte TBS-ers in beeld waren. Over de mogelijkheid van een loverboy wilde de pliesie zich niet uitlaten omdat ze eerst nog de pliesiehond moesten uitlaten, voor die op Roodkapje gezet kon worden. Overigens heeft de pliesie wel een ge-examineerde hond, met de aantekening staartdelen op zijn papieren.
Een staartdeling is een verknipte staart. Het gedeelde stuk is de rest en kan dus weg, het ongedeelde stuk zit nog op zijn plaats en wordt door de hond gebruikt als zitpaalstuk/deel.
Een pliesiehond is bijna altijd een Belgische bouvier of een Duitse herder. Waarom onderzoekt de Hond dit hondsfenomeen niet ?
Zou een Nederlandse Kees er met Roodkapje vandoor zijn ? En nog erger, in de bosjes paddestoeltjes plukken ?
Het wachten is op de speurneus van de Hond.
(C)

FvdB

okt. 2006


mailbus van Frants

terug naar klets