Digitaal bierviltje

Het digitale bierviltje komt er aan. Godju, nooit meer als heer, beleefd een nieuw pilsje bestellen! De futuur wordt, nog voordat het half lege erg leeg is - komt er al een nieuw geschuimde aan. Duitse digitale bierdrinkers hebben het ontwikkeld. Ik hoef het dus niet en wil het ook niet!
Niet omdat het Duits is. Nee, bier is geen pils, punt aan de lat! Ik wil spul van de lage gisting, dat is gezond. Dat pils is gemaakt van gekookt water dat bij lage temperatuur gegist is. Zit vol met vitamine B en werkt ontkalkend bij ketelsteen.
Wat moet je met zo'n nieuwe prul aan? Het ding zit geheid vol bugs. Dat is nog altijd geweest met software en zal dus nu niet anders zijn. Krijg je eerst een beta versie, punt zoveel, voor je neus op het buffet gelegd, je denkt dat je koele pils krijgt en slappe, lauwe thee word je voorgeschoteld. Tijdens het voortschrijden van de avond begint pils altijd iewat laf te smaken. Je smaakpapillen gaan een pietsje verzuren. De oplossing is dan om de gisting wat straffer te maken, je laat er een jonkie in doen. Een kopstootje heet het dan. Hoe leg je dat een electrisch bierviltje uit? Iedereen kent de Windows-terror. Je krijgt een blauw scherm, niets gaat meer en niemand weet waarom en hoe verder. Er is nog maar een oplossing, alles uitzetten en helemaal opnieuw beginnen. Hoe moet dat met een digitaal viltje? Moet ik mijn jas aantrekken en naar buiten, of misschien zelfs naar huis? Me opnieuw aanmelden, met wachtwoord, nadat ik mijn jasje ...? Hoe gaat het als ik pissen moet? Moet ik me dan eerst uitloggen? Ik zie het zo vlug nog niet zitten en doe misschien gaande het ritueel, staande in mijn broek.
Neen, ik tik voorlopig wel op de eiken toog en Berrie kan inmiddels zelfs mijn lippen lezen. Er is nog meer nieuws uit het oosten. Bewezen is nu dat mannen slimmer zijn dan vrouwen. Ik ben altijd fel tegen dit soort stellingen geweest, maar slimme professoren hebben via hersenscans aangetoond dat om te liegen een grote intelligentie nodig is. Goed liegen schijnt heel lastig te zijn. Zo moet een leugenaar zijn gevoelens onder controle kunnen houden, moet een uitstekend geheugen hebben en mag daarom geen pils drinken en noem maar op. Dan weet ik al meteen een paar voorbeelden. Sjors dubbel Joe en Condie Rais. Kan ook andersom, maakt mij niet uit. Uitzonderingen bevestigen immers de gemiddelde vrouw en man, nietwaar?
(C)

FvdB

sept. 2005


mailbus van Frants

terug naar klets