Ruggelings

Ik lag op mijn rug, op de bank met de zachte rug en keek met mijn gesloten ogen naar het plafond en hield ruggespraak met mijn innerlijke man. Ik ken hem bijna net zo goed als mijn tweede ik. Hoe langer we niet keken hoe meer het meeviel, het plafond wordt niet meer voor de winter gewit, beslisten wij. Mijn lief ziet dat met andere ogen, zij heeft namelijk ogen op de rug, maar zij wit niet. Witten is werk voor mannenruggen, meent zij. Overigens zonder ruggesteun van ons. maar daar geef ik geen ruchtbaarheid aan.
Nadat de wit-vaststelling bleven we nog even ruggelings liggen en ik vroeg hem waar ik eigenlijk mee bezig was. Waarom kijkt een man, als hij op de rug ligt, gewoonlijk nooit naar een plafond en doet of hij snurkt? Waarom kijken vrouwen, als ze op de rug liggen, altijd naar het plafond en denken aan de schilder?
Van mijn getrouwde kennissen zijn er in de loop der tijden weer een behoorlijk aantal lonely man geworden. En daar dacht ik aan, toen ik rücksichtloos besloot het plafondvraagstuk te laten hangen voor wat het was.
Van een stel weet ik dat zij 23 jaren samen in een hangmat geslapen hebben. Toen zij er voor de zoveelste keer uitgevallen was en hij nog altijd niet in bed wilde, vroeg zij de scheiding aan.
Van een ander weet ik dat hij zijn vrouw een nieuw gebit weigerde met het argument dat ze samen dat van hem konden gebruiken. Na 40 jaren liet zij hem alleen doorkauwen.
Vriend W. had zijn papegaai mee in de huwelijkskooi genomen. Iedere morgen als de wekker afliep begon Sjakie te krijsen. ”Verdomme! Luillak! Kom met je dikke reet uit het nest!” Na 3 jaren hield zij het ochtendgebed voor gehoord.
Zij had haar whippet mee ingebracht. Het schrale scharminkel had heel wat prijzen van de drafbaan gerist en was meer het onderwerp van gesprek dan hij verkroppen kon. Als zij weg was voerde hij het overmaats. Toen zij daar achter kwam was de maatschap over.
Ik eet iedere dag braaf mijn bordje leeg en zeg naar waarheid dat het lekker gesmaakt heeft. En dat is de reden waarom ik het plafond geruggesteund bekijk.
(C)

FvdB

sept. 2005


mailbus van Frants

terug naar klets