Chinese tuinen

Mensen die me niet kennen praten meestal ook niet me. Mensen die me wel kennen roddelen vaak over me. Ik praat over niemand maar schrijf over iedereen. Om meteen een misverstand te voorkomen, als ik iets over iemand schrijf, schrijf ik het hem niets voor. Daarvoor moet je bij de dokter zijn, alleen schrijft die vaak onleesbaar. Roddels, die over mij gaan, beweren dat ik weinig/geen verstand van vrouwen heb. Dat is waar, ik ben al 45 jaren met dezelfde onderweg. Hoef me niet het hoofd te breken over mooie, liefdevolle volzinnen. Ik weet wat zij niet horen wil en zij weet dat ik een man van weinig woorden ben. Dat is een zogenaamde stille liefde, las ik haar ooit voor. De laatste tijd, als ik een enkele keer wat luidruchtig thuis komt leest zij mij de levieten.
Toen we ooit gingen samenwonen had ik nog een wespentaille en we beloofden goed voor elkaar te zorgen. Eerlijk is eerlijk, zij is een vrouw van haar woord. Binnen één jaar kwam ik 10 kilo bij. Ik ging me om figuurlijke reden uitputtend met de tuin bemoeien. Door lange, harde tuinarbeid kon ik vijf kilo kwijtraken. De tuin was er door al dat gespit en gewroet echter niet mooier op geworden. Zij dacht dat ik iets akeligs in mijn kop had en ging me geraffineerd verwennen. Ik kwam nog eens 10 kilo bij.
Uit lijfsbehoud overtuigde ik haar van een noodzakelijke verhuizing. Alleen een nog grotere tuin zou mijn silhouet op termijn veilig kunnen stellen.
Wij zijn daarna nog een paar keren verhuisd, heb grote tuinen doorgespit, op een hoop gegooid en weer afgegraven, maar toen had ik mijn figuur al niet meer mee en heb hem in een vorig huis gewoon achtergelaten.
Toen de nieuwe eigenaar me belde wat hij met dat rare figuur moest heb ik hem geadviseerd een ander kosthuis te zoeken, hij woonde op zogenaamde vette grond
Wat heeft dit met liefde te maken, vraag jij je af? Gewoon alles. Liefde is niet aan een figuur verbonden, heb ik geleerd. Als je meent van wel ben je slechts figuurlijk verliefd. Figuurlijke liefdes zijn vaak broodmager omdat ze eigenlijk zichzelf haten. Iemand anders is dan de klos en moet hen wat zelfvertrouwen (is eigenliefde) schenken.
Het is eigenlijk vreselijk, maar mijn lief houd nog altijd veel van mij, weet ik. Had vandaag chinees gekookt en omdat ik ook van haar houd heb ik die hele chinees opgepeuzeld.
Ga er nu een paar uurtjes met de hond vandoor. Ik heb uitgerekend dat ik na 4 uren speedmars de calorieën weer verbrand heb. Ben ik eigenlijk een te benijden of een te vermageren vent?
(C)

FvdB

aug. 2005


mailbus van Frants

terug naar klets