Dorps gedoe

De veiligheid op straat, het hete hangijzer in ons dorp (na de hondenpoep op de stoep) is-ter in het weekend een stuk op afgekoeld. Onze eigen ge-uniformde veldwachterij heeft vijf vlegels in den kraag gevat die 26 huisnummers hadden gejat. Met andere woorden: "Aan de zware criminaliteit in ons dorpje is een ferme klap uitgedeeld." De pliesie heeft bovendien ook nog intelligente vragen gesteld, misschien wel te ... De boefjes wisten namelijk geen antwoord op eventueel nut, doel of opbrengst van hun snode daad.
Ik weet nu wel waarom ik vorige week, na het kaarten, mijn woonstee niet kon vinden. Heb nondeju naar huis moeten bellen dat ze me moesten komen ophalen.
Boze tongen beweerden vandaag dat ze die nummers nodig hadden om te leren tellen, want het onderwijs is ook niet meer wat het geweest is. Ik geloof dat niet. Niemand gaat in zijn vrije tijd leren tellen. Hooguit leert hij beter op zijn tellen te passen.
Ik heb vorige week op mijn zoektocht naar huis ook nog een eindje mijn passen geteld, maar heb waarschijnlijk toen de verkeerde kant opgeteld. Ze hadden natuurlijk ook de pliesie kunnen wijsmaken dat ze op weg waren naar een bingo. Maar ja, het waren nog maar jongens die daar te jong voor waren.
Maarru, het beste nieuws vandaag is dat vrouwen gek zijn op een oudere bedpartner. Dat we dat nog effu mogen beleven! Niks geen sixpack, sexgod en een mooie bos krullen. Kaal mag evenals wat minder potent. Ervaring jongens, daar gaat het om! Zo blijkt althans uit een rondvraag onder Zweedse vrouwen. Uit de enquête van het blad Tara blijkt dat de helft van de Zweedse vrouwen seks verkiest met mannen tussen veertig en vijftig. Ze waarderen vooral de ervaring, kennis en het begrip van de oudere mannen.
Godju. Ik had het er met Hayke over, toen we op forel gingen vissen.
En of het allemaal nog niet genoeg is. Livar, het Limburgse varkensvlees wordt 30% goedkoper en ik weet niet wat het nu kost. Hep altijd gedacht dat varkensvlees iets voor arme mensen was. We kregen het vroeger in het leger, snap je en dat was geen vijf sterren restauratie. In de sla zat zelfs zand, want daardoor kon je je als zandhaas beter camoufleren. Bovendien, ik vind het niks om een kuusj (varkentje) dood te maken om op te eten. Je toont toch wel erg weinig beschaving als je zo'n vriendelijke krulstaart in mootjes in de pan hakt. Brr .. geef mij maar vloeibaar voedsel. Een pilsje staat gelijk met vijf boterhammen en ... je lest ook nog eens je dorst.
(C)

FvdB

aug. 2005


mailbus van Frants

terug naar klets