Hapjes

Godju, dit is geen stukkie voor zwakke zenuwen. Ik waarschuw in de vooruit.
Wat is namelijk gebeurd? Een snijdokter van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort heeft, van drie patiŽnten die hij opereerde, stukjes vlees mee naar huis genomen. Zijn vrouw had de stukjes van enkele centimeters groot, nodig voor het trainen van reddingshonden. De chirurg had geen toestemming van het ziekenhuis en ook niet van de geslachte personen. Bijzondere noot: de smakelijke hapjes gingen gewoon mee in het - broodtrommeltje onder de ... snelbinder.
Ik geloof niet dat ik vannacht rustig slaap. Na het lezen van zulke slachtpartijen droom ik al snel dat ik ook een aantrekkelijk hapstukje ben. Ik zal dus nooit meer na een paar pilsjes vertellen dat ik, om 10 kg af te vallen, in het ziekenhuis een poot moet laten amputeren. Snap die honden ook niet. Ik leer mijn honden alles met een stukje metworst van de LIDL. Echte moeilijke stukjes desnoods met een kookworst van de HEMA. Vroeger haalde ik vaak pens uit het slachthuis. Tegenwoordig is dat not done. Voor je het weet staat een arrestatieteam op de stoep. Om deze tijd van het jaar geurt goeie pens als een begraafplaats in Zuid-Frankrijk. De buurt denk dat je opa eigenhandig aan het conserveren bent.
Een gewoon mens is tegenwoordig weinig in tel, weet ik. Alhoewel ik van het gebruik als hondenvoer niet op de hoogt was. Valt me trouwens op dat de laatste tijd steeds meer ”hoger opgeleiden” gesnaaid worden met lage praktijken. Ik denk dat het nivo van de examens omhoog moet. Het is tegenwoordig te makkelijk om een uitbater te worden.
Kwalijke zaak is dat een kanis die eenmaal gewend is aan mensenvlees niks anders meer blieft. Zo is de story van Roodkapje en de wolf geen sprookje meer uit de Story maar straks een keiharde werkelijkheid. Denk je dat een reddingshond je komt redden, peuzelt hij een hap uit je been.
In Duitsland is een mens zonder werk ook al een randfiguur. De Duitse minister van defensie Struck, heettie, wil dat werklozen gaan figureren als oefenmateriaal voor militairen die de Jankezen gaan helpen. Die mensen moeten dan in speciale pestdorpen gaan optreden als pestlappen van die militairen. Zie je het al voor je? Duitse herders? Weg kudde! Ik ga een grote, desinfecterende neut pakken.
(C)

FvdB

juli 2005


mailbus van Frants

terug naar klets