Postzegels.Vanmorgen las ik dat kussen slecht is voor de ogen. Voordat ik dat las had ik toevallig al een paar keer mijn bril gecontroleerd. Ik had eventjes het idee dat ik die van Lulu had. Dan moet je namelijk heel goede ogen hebben. Nou wilde het toeval verder dat ik toevallig gisteren ook een paar malen gekust had. Op mijn leeftijd is dat niet meer zo vanzelfsprekend maar dat het ook nog link was? Het is zelfs heel link. Je kunt er op staande voet stekeblind van worden, las ik. Waarom?
Hierom! Een iets oudere heer, die (stiekem) een twintig jaar jongere bloem gekust had, kon daarna zijn vrouw niet meer zien. Dat is heel erg, daar reageer ik fel op. Jemig, ik verschakelde me danig. Wat is het leven toch soms wreed. Het gebeurt mij wel eens dat ik 's avonds een pilsje te veel pak en de trap niet meer haal. Ik rust dan verder uit op de bank beneden, mijn trouwe boxer naast me. Ik herinner me vaag dat het dan wel eens komt tot een vriendschappelijk kusje. Hij is namelijk erg uitbundig, een draufgänger, misbruikt emotionele zwakte bij mij.
Ik snap nu waarom ik dan altijd een dag last van zwarte vlekken voor mijn ogen heb. Ik heb me onnodig zorgen gemaakt over een brandstofprobleem. Waarschijnlijk is het de slechte uitlaatadem van Luck, die op mijn netvliezen slaat.
Verder in het verzameld wereldgebeuren. ”Het likken van postzegels maakt dik”,” stond een pagina verder vermeld. Alweer een oogopener! Niet van Hamburgers of pils, chocola of kaas uit de ijverig voedende vuist, maar van glibberige postzegels lebberen wordt je dik. Een Engels onderzoek heeft dit aangetoond.
Koeed greesjus, waarschijnlijk zijn de Engelsen nog niet zo ver met hun e-mail en likken ze nog steeds calorieënde postzegels. Het klopt helemaal, sinds ik mijn post verstuur met de e-mail ben ik kilo's afgevallen. En ik maar denken dat dit het resultaat was van ongezond hongeren en uren draven.
Het voedselprobleem in de derde wereld is nu in een mum van tijd opgelost, hoop ik. In ieder geval stuur ik, via Foster Parents, een paar vellen postzegels naar Afrika. Door middel van een kaart met automatische choke.
(C)

FvdB

maart 2001


mailbus van Frants

terug naar klets