Scooty

Las ik vroeger alleen de belangrijke zaken in de krant, tegenwoordig lees ik ook de kleine stukjes.
En in die kleine stukjes staan vaak grote daden vermeld, verzeker ik U. Als voorbeeld de werken van ene Scooty. U kent Scooty, niet? Ik wil U graag bijschrijven, ik bedoel natuurlijk bijpraten, sorry!
Scooty is een cavia uit Wales. Normaal huist hij in een klein kooitje.
Hoe hij het gelapt heeft weet zijn baasje nog altijd niet, maar hij is disappeared (ontsnapt).
In het holst van de nacht is hij, gedreven door pure wellust, gaan graven.
Terwijl zijn baasje de slaap der onschuldigen sliep is hij eerst uitgebroken en daarna ingebroken in de burenkooi, waarin 24 schone meisjes cavia's waren gehuisvest. Dat is nog eens een huisvredebreuk! Alle vrouwtjes heeft hij bestegen, en met goed gevolg, hij is nou de trotse vader van 43 nakomelingen. En dat alles in slechts één nacht!
Scooty dat is pas een vent, sorry ik bedoel natuurlijk een beest! Als (oudere) man, slaat bij het lezen van een dergelijk artikel meteen mijn fantasie op hol. Want zeg zelf, welke (oudere en ook jongere) man zou niet met Scooty willen ruilen?
Wat zou Scooty de dag voor die nacht gegeten hebben? Heeft hij per ongeluk een doosje Viagra geslikt?
Waar ligt de oorsprong van dit potentiaal verschil tussen Scooty en ons? Het lijkt wel of hij door kernenergie aangedreven werd. Er zou een goed reclamespotje voor de Duracell batterijen mee te maken zijn, nietwaar? Welwaar! Juist, ik bedoel maar.
Ik zal er wel nooit achterkomen met mijn gepeins, er zijn nu eenmaal dingen tussen de avonddronk en de ochtendplas die niet te bevatten zijn. (Ik dacht Shakespeare, 1564-1616)
Ik ga me op de toekomst richten. Juist, ik wil gereïncarneerd worden en ik wil terugkomen als cavia. Eerst had ik nog aan bierbrouwer gedacht, maar nu weet ik het zeker, ik heb mijn schriftelijk verzoek aan Petrus gereed.
”Mijnheer Sint Petrus, laat mij aub opnieuw aanvangen als cavia ... ”
(C)

FvdB

feb. 2001


mailbus van Frants

terug naar klets