In het archief van de website www.demijnen.nl zijn sinds geruime tijd alle bedrijfsbladen van de voormalige Staatsmijnen in te zien.
Op deze pagina zijn, met toestemming van DeMijnen.nl/DSM de foto's met bijgaande teksten van de op de diverse mijnen omgekomen mijnwerkers weergegeven.

tek. Jef Caenen (met toestemming van zijn weduwe)

In het jaar 1955, op de Limburgse Staatsmijnen omgekomen kompelsWoensdag 1 juni jl. omstreeks 1 uur n.m. is de 23 jaar oude, ongehuwde arbeider J.H. Schoenmaker uit Weert, in de afvoergalerij van een schraapbakkenpijler op de 546 m. verdieping van Staatsmijn Emma dodelijk verongelukt.
Schoenmaker werd aan het hoofd getroffen door het uiteinde van de kabel van de schraapbakkeninstallatie die van de onderste bak werd afgerukt en vervolgens wegslingerde.
Hij ruste in vrede.


Donderdag 25 augustus jl. is de 40 jaar oude locomotief-machinist M.A.H. Wagemans uit Holtum-Born tijdens werkzaamheden op de 548 m. verdieping van Staatsmijn Maurits, door onbekende oorzaakuit zijn locomotief gevallen en onder een omvallende wagen met stenen beklemd geraakt.
Aan de gevolgen van dit ongeval is locomotief-machinist Wagemans, die gehuwd was en vader van een kind, vrijdag 26 augustus in het ziekenhuis te Heerlen overleden.
Hij ruste in vrede.


Maandag 21 november is de 59 jaar oude houwer D. Mandic uit Spekholzerheide tijdens rangeerwerkzaamheden in de noordelijke laadplaats van de 331 m. verdieping van Staatsmijn Wilhelmiina tussen een locomotief en de zijwand van de laadplaats bekneld geraakt.
Aan de gevolgen van dit ongeval is houwer Mandic op zaterdag 26 november in het ziekenhuis te Heerlen overleden.
Hij ruste in vrede.


FvdB

dec 2012

terug naar koelpiet
terug naar koelpiet